Tidningsföreningen i Kiruna

Kiruna-Tidningen ges ut av den ideella Tidningsföreningen i Kiruna. Föreningen bildades sommaren 1991 med syftet att starta och driva en tidning för Kirunaborna. I december samma år kom det första numret av Kiruna-Tidningen ut.

Kiruna-Tidningen

Kiruna-Tidningen utkommer med 10 nummer per år. Vi beskriver den som ”Oberoende lokalpatriotisk”. Upplagan är cirka 2500 sålda exemplar av varje nummer. Av våra prenumeranter bor cirka 1000 på andra håll i Sverige än i Kiruna kommun. Ett 40-tal prenumeranter bor i utlandet.

Redaktör är Helena Sjöholm och i oktober 2023 tillträdde Alex Olofsson som ansvarig utgivare. Han är den fjärde ansvariga utgivaren sedan tidningen startade. Kjell Törmä (åren 1991-2019), Tora Lindberg (2020) och Peter Pääjärvi (2021-2023) är företrädare på posten.

Redaktören är den enda som uppbär ett fast arvode. I övrigt förlitar vi oss till stor del på ideella krafter, både vad gäller tidningens innehåll och det övriga arbete som behövs för att Kiruna-Tidningen ska komma ut och nå våra läsare.

De regler och ambitioner som styr Kiruna-Tidningen finns i Tidningsföreningens stadgar.
Här kan du se vilka som är med i Tidningsföreningens styrelse.

Att bli medlem kostar 50 kronor per år för studerande, arbetslösa och pensionärer. 100 kronor för övriga. Beloppet sätts in på Plusgirokonto 96 89 67-0 eller betalas med swish till 123 540 1211. Skriv namn, adress och ”medlemsskap” i meddelanderutan.

Vill du kontakta oss? Här hittar du alla kontaktuppgifter.

Bild från 1991

med några av tidningens medarbetare. Från vänster: Olle Hultin, Annika Wallsson, Kjell Törmä, Lars Johansson, Bo-Anders Johansson, Erik Norberg och Stefan Keisu. Sittande: Pia Lindberg. Foto: Kenneth Paulsson

En årsprenumeration på KirunaTidningen kan du skaffa dig när som helst under året. Den gäller i tio nummer framåt (under juli och augusti gör vi ett sommaruppehåll.)
En prenumeration på KirunaTidningen är också en bra present. Vi har både grattiskort och julklappskort, så varför inte ge bort den i gåva? Det har blivit en storsäljare genom åren och brukar vara en mycket uppskattad present.

som gåva eller till dig själv

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial