Rösta på Årets Kirunabo 2021

Dennis Lind och Frida Lind Oja

Tillsammans driver syskonen Dennis Lind och Frida Lind Oja Camp Ripan med dess stugby, restaurang, spa, konferensutrymmen och numera även en padelhall. Ripan är omtyckt av både Kirunabor och av turister som kommit för att uppleva naturen, årstidsväxlingarna och norrskenet. Under pandemin lyckades de undvika uppsägningar genom uppfinningsrikedom och samarbeten med andra företag.

Kärstin Lampa

Kärstin Lampa har sedan 2008 varit den drivande kraften bakom klubben Iskalla Ryttare i Jukkasjärvi. Tillsammans med andra hästintresserade har hon steg för steg byggt upp Stall Snöflingan som i dag har ett tjugotal hästar och ponnyer. Anläggningen har gett både unga och vuxna möjlighet att sköta om hästar och öva ridning på ridbanan och på skogsstigar. Sedan 2013 driver Iskalla Ryttare också en ridskola.

Signhild och Börje Niemi

Tillsammans bildar det äkta paret Signhild och Börje Niemi ”Kiruna Allsångsgäng” som i många år uppträtt med svängiga och glada låtar. Under pandemin kunde de inte fortsätta med sina spelningar på Kirunas äldreboenden. Lösningen blev att gå online. En gång i veckan har de sänt allsången via Vuxensskolans sida på Facebook och nått en större publik än någonsin tidigare.

Ann-Helén Laestadius

Med sin första vuxenroman Stöld gav sig Ann-Helén Laestadius in på ett laddat ämne, hur mängder av renägare drabbas av tjuvjakt och renstölder utan att polisen klarar upp fallen. Romanen vann kritikernas hjärtan och Stöld blev Årets bok 2021 i Bonniers Bokklubbars omröstning. Ann-Helén Laestadius har tidigare hyllats för sina ungdomsböcker som utspelar sig i Kirunamiljö, bland annat ”Tio över ett” som belönades med Augustpriset.

Robert Pauker

Robert Pauker är musiker vid Jukkasjärvi församling. Han är en hängiven och skicklig organist som förgyllt otaliga ceremonier i både glädje och sorg. Därutöver lägger han ner mycket kraft på att arrangera konserter och musikupplevelser i Kiruna och har bidragit till att vi ofta kan se och höra storheter som Tommy Nilsson, Stefan Arnold och Kirunafödde Gunnar Idenstam framträda i vår kyrka.

Clara Nyström

Kommunantikvarien Clara Nyström har i sitt jobb bidragit till att många av Kirunas äldre byggnader flyttas och bevaras i stadsomvandlingen. Hon sprider också nyfikenhet och kunskap om Kirunas historia och arkitektur. I det arbetet tar hon hjälp av digitala redskap, som exempelvis den i år startade QR-promenaden där det går att vandra i centrum och gruvstadsparken och guidas om platserna i sin mobiltelefon.

Rösta på vem du tycker ska bli Årets Kirunabo

Årets Kirunabo
Årets Kirunabo, rösta på den du tycker ska bli årets Kirunabo
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial